Fundamentals of Computer Graphics and Image Processing(1),23/24-P

Datorgrafika un attēlu apstrāde – divas svarīgas datorikas nozares, kurās darbojamies ar vizuālu informāciju digitālā formātā. Datorgrafikas nozare atbild par divdimensiju (2D) un trīsdimensiju (3D) grafisko objektu izveidi, to transformēšanu vai animēšanu, lai spētu parādīt iegūto attēlu, objektu vai animāciju uz jebkuras ierīces ekrāna. Attēlu apstrāde atbild par jau iegūtā digitālā attēla modificēšanu, uzlabošanu un transformāciju.
Studiju kursa ietvaros tiks pētīti dažādi, vienkārši datorgrafikas algoritmi 2D grafisko objektu zīmēšanai un pārveidošanai. Tiks sniegts teorētisks ieskats 3D grafikas vizualizācijā un tās izmantošanas iespējās. Studentiem būs iespēja apgūt attēlu apstrādes pamatus - kā tiek atvērts attēls datorā un kā to iespējams modificēt.
Studiju kurss nav tikai teorētisks ieskats datorgrafikas un attēlu apstrādes algoritmos, jo studiju kursa laikā apskatītie algoritmi tiks realizēti arī praktiski. Praktiskajās nodarbībās studenti programmēs digitālo attēlu vizualizācijas lietotni ar iespēju attēlus modificēt un pielāgot attiecīgajam uzdevumam, kā arī patstāvīgi papildinās studiju kursa laikā aplūkotos algoritmus, kurus izmantojot iespējams uz ekrāna zīmēt dažādus 2D objektus.
Programmēšanas pamatzināšanas nav obligātas, jo studiju kursa laikā katrs algoritms tiks izskaidrots pakāpeniski, padziļināti apskatot gan studiju kursa laikā izmantotās programmēšanas valodas iezīmes un sintaksi, gan arī paša algoritma darbību soļus.