Koksnes materiālu apstrādes tehnoloģijas un radošais dizains(1),22/23-R

Akcentētas sabiedrības augošās vajadzības pēc atjaunojamiem enerģijas resursiem, virzība uz pārliecību par ilgtspējīgu un “zaļu” dzīves veidu. Domājot par lielo produktu patēriņu, pētītas iespējas to aizstāt ar koksnes, ikgadēji atjaunojamu vai ar ražošanas pārpalikumu izejvielu produktiem.
Studiju kursa ietvaros padziļināti pētīta koksnes un cita veida šķiedru materiālu uzbūve; analizēti materiālu fizikālās un mehāniskās īpašības, t.sk., briešana, rukšana, hidroskopiskums, termiskā izplešanās, deformācijas, pētītas materiālu kvalitātes izmaiņas pārstrādes un ekspluatācijas procesos.
Studiju kursa ietvaros apskatītas materiālu mehāniskās apstrādes iespējas ar mūsdienu tehnoloģiskām iekārtām, specifika un netradicionālas apstrādes veidu mūsdienīgas izpildes iespējas dizaina produktu izgatavošanai domājot arī par pārstrādes atlikumu izmantošanu. Ņemot vērā materiālu tehnoloģiskās apstrādes iespējas, meklēti risinājumi jauniem konstrukciju veidiem un konstruēšanas metodēm. Studentiem ir pieejams plašs pētījumu tematu klāsts, tostarp koka zinātne un tehnoloģija, koka konstrukcijas, koka arhitektūra, vieglā rūpniecība un uz dabas resursiem balstīta produktu izstrāde.