Būvdarbu tehnoloģija un darba drošība (studiju projekts)(Neklātienes,Vakara)(1),19/20-P

1. Titullapa. Titullapa satur darba nosaukumu. Turpat ir norāde uz studenta grupu, autoru, tā paraksts un datums.
2. Satura rādītājs ar lappušu numerāciju.
3. Ievads, kurā īsi un skaidri formulē darba mērķi.
4. Ēkas arhitektūru un ģenplānu apraksta un ilustrē ar rasējumiem.
5. Ēkas galvenās būvkonstrukcijas apraksta un ilustrē ar rasējumiem.
6. Tehnoloģisko procesu apraksts:
6.1. Aprēķina visu veicamo būvdarbu apjomus un nosaka to darbietilpību cilvēka stundās un mašīnstundās.
6.2 Izvēlās ēkas vai būves būvdarbu sākumu un nodošanas termiņus konkrētā gadā. Sadala visu darba laiku atsevišķu procesu veikšanas laikos.
6.3 Apraksta visus darba procesus un tajos ietilpstošās operācijas. Apraksta kā darba procesā šīs operācijas saistās savā starpā. Pašus procesus apraksta tehnoloģiskā secībā.
6.4 Apraksta katram būvdarbu procesam atbilstošos darba aizsardzības un vides aizsardzības pasākumus.
6.5 Aprēķina katram procesam nepieciešamo strādnieku skaitu un veic būvmašīnu izvēli.
6.6. Aprēķina būvmašīnām, tehnoloģiskām iekārtām un personāla sadzīvei nepieciešamo elektroenerģijas jaudu (kW) un uzrāda atbilstošās jaudas strāvas avotu.
6.7. Aprēķina būvdarbiem un personāla sadzīvei nepieciešamo ūdens daudzumu (l/s) un uzrāda tā ieguvi.
6.8. Izvēlas un apraksta ražošanas un sadzīves notekūdeņu novadīšanas un attīrīšanas sistēmas, kā arī sanitāros mezglus.
7. Tehnoloģiskos procesus ilustrē:
7.1. Telpā – ar būvlaukuma plānu. Šeit parāda būvobjektu vienā tehnoloģiskā fāzē. Šeit parāda būvprocesu kinētiku – mašīnu kustību, materiālu transportu, procesos ietilpstošās operācijas un tehnoloģiskās iekārtas. Šeit parāda arī sastatnes, drošības tehniku, pagaidu ceļus, pagaidu būves un inženierkomunikācijas. Visiem apzīmējumiem ir jābūt specifikācijās.
7.2. Laikā - ar būvdarbu veikšanas kalendāro grafiku, kurš aptver visus būvdarbus. Šī grafika sākuma tabula satur būvprocesu uzskaiti, to apjomu (mērvienībās, kuras atbilst izvēlētām laika normām LN), pašu LN informācijas avotu un LN vērtību cilv.stundās vai maš.stundās. Tad aprēķina visu procesa darbietilpību (c.st), tam atvēlēto laiku un no tā aprēķināto strādnieku skaitu un izvēlās mašīnu ražību. Tad saliek katram procesam atvēlētos laikus tehnoloģiskā saistībā un secībā pa darba dienu konkrētiem datumiem. Šeit arī parāda, kādā mērā darbus var laikā sabīdīt atbilstoši tehnoloģiskām iespējām. Uz darba procesu laika līnijām atzīmē strādnieku skaitu, tos summē un zem kalendāra grafika uzrāda strādnieku sadalījumu laikā.
Pie kalendāra grafika ir pielikumi:
1) Būvmašīnu darbs pa dienām.
2) Galveno būvmateriālu piegādes grafiks,.
Projekta sastādīšanai par pamatu ņemt Latvijas MK 2005.g.6.jūlija noteikumus N0 395 „Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 310-05 „Darbu veikšanas projekts”.