Akadēmiskā angļu rakstu valoda(2),19/20-R

Studiju priekšmeta programma nodrošina studentus ar nepieciešamo praksi, lai apgūt jaunas prasmes un iemaņas.
Studiju priekšmeta programmas pirmā daļa iepazīstina studentus ar akadēmiskās rakstu valodas retoriku, akadēmiskās rakstīšanas darba uzbūves un noformēšanas principiem, ka arī ar akadēmiskās rakstu valodas stilistiku. Tās mērķis ir attīstīt angļu akadēmiskās rakstu valodas pamatprasmes, t.i. rindkopu uzbūves principi, teikuma struktūra, rakstīšanas stratēģijas.
Studiju priekšmeta programmas otrā daļa nodrošina studentus ar akadēmiskās rakstīšanas paraugiem un atbilstošiem praktiskiem materiāliem, lai studenti varētu veiksmīgi rakstīt eksāmena esejas, anotācijas, kopsavilkumus un ziņojumus angļu valodā.
Kursa mērķis, t.i. attīstīt studentu rakstīšanas prasmes akadēmiskiem nolūkiem, ir sasniedzams pielietojot procesa-žanra pieeju rakstīšanai un pakāpenisko akadēmiskās rakstīšanas mācīšanas metodi, izmantojot oriģināltekstus svešvalodā. Visas nodarbības notiek semināra formā, kur galvenā uzmanība tiek veltīta studentu vajadzībām, lai veicināt studentu patstāvīgu darbu un saturisko rakstu saziņu.