Informācijas tehnoloģija un biznesa datu analīze(1),20/21-R

Studiju kursa laikā studenti tiks iepazīstināti ar informācijas tehnoloģijas ietekmi uz mūsdienu procesiem sabiedrībā, biznesa datu analīzes teorētiskiem pamatiem, kā arī iemācīsies izmantot MS Office programmatūru biznesa vadības procesu automatizācijā, biznesa rezultātu analizē, apkopošanā un attēlošanā. Nodarbībās studenti, kopā ar pasniedzējiem, apspriež IT nozīmi mūsdienu sabiedrībā, IT attīstības posmus un tendences, prezentē savu skatījumu uz IT izmantošanas iespējām, kā arī iepazīst biznesa datu analīzes pamatus.
Praktiskajās nodarbībās studenti tiks iepazīstināti ar visizplatītāko biroja vadīšanas programmatūru un tās iespējām biznesa datu analizē. Pakāpeniski tiks iegūtas zināšanas par dokumentu sagatavošanas nosacījumiem, pamatdarbībām ar datiem, informācijas iegūšanu no datiem, tās apkopošanu un attēlošanu. Sarežģītāku datu modeļu veidošanu ar DAX valodas palīdzību.
Nodarbībās studenti apspriedīs, prezentēs savas atziņas par IT izmantošanas iespējām biznesā, kā arī izmantos MS Office programmatūru, veicot biznesa datu analīzi un rezultātu vizualizāciju.