Maģistra darbs(1),19/20-P

Maģistra darbs Visaptverošā kvalitātes vadība aptver studijās, praktizēšanā un pētniecībā apgūtos rezultātus, atbilstoši maģistra kvalifikācijas raksturojumam. Darbs apliecina pilnvērtīgas zināšanas, augstvērtīgu prasmi un lietišķu rīcībspēju kvalitātes vadībā un pilnveidē, procesu un tehnoloģiju efektīvā vadībā, atbilstības novērtēšanā, drošuma un ilgtspējas pilnveidošanā. Maģistra darbā izkopjas radošums - jaunrades un jaunveides lietišķās iemaņas efektivitātes un produktivitātes paaugstināšanā.
Maģistra darbu izstrādā profesionālo studiju Visaptverošā kvalitātes vadība (TQM) maģistra studiju cikla noslēgumā, atbilstoši Eiropas kvalifikācijas ietvara 7.līmeņa Kvalifikācijas raksturojumam: EQF 7 TQM. Plašas, dziļas zināšanas ražojumu / procesu projektēšanā, tehnoloģiju un ražotņu vadībā. Augstvērtīga prasme kvalitātes nodrošināšanā, operacionālā un organizatoriskā vadīšanā. Visaptverošas spējas īstenot izkoptās jaunrades/jaunveides lietišķās iemaņas efektivitātes un produktivitātes paaugstināšanas, drošības un ilgtspējas pilnveidošanā.
Maģistra darbu programmā Visaptverošā kvalitātes vadība izstrādā, nozīmīgi paplašinot /padziļinot sākotnēji paveikto bakalaura darbā vai izstrādājot darbu citā nodomātā tematiskā virzienā, atbilstoši studējošā iecerētai turpmākās profesionālās darbības jomai.
Maģistra darbi, kas sakņojas piln(jaun)veides pasākumu praktiskā īstenošanā pilnvērtīgāku produktu, produktīvāku procesu, efektīvāku sistēmu veidošanā, izstrādājami praktisko pētījumu metodoloģijā DMAIC.
Maģistra darbā veicamā praktiskā pētījuma tēmatisko priekšlikumu sagatavo maģistrants, izskata vadītājs un akceptē direktors; maģistra darba nosaukumu precizē pētījumu beigu posmā. Darba saturisko un kalendāro plānojumu sagatavo maģistrants, to izskata vadītājs. Darba izstrādes norišu un veikuma mērķtiecību un pilnvērtību nosaka pašvērtējumā noteiktos termiņos, to pārrauga vadītājs.