Procesu analīze un vadība(Neklātienes,Vakara)(1),19/20-R

Procesi ir organizācijas komponente, kas īsteno organizācijas klientu un organizācijas efektīvā darbībā ieinteresēto pušu prasību, vajadzību un vēlmju pārveidošanu noteiktā produktā. Procesu plānošana un kontrole ir organizācijas vadības funkcijas, un to mērķtiecīga pilnveide ir nepieciešamība ar kuru šodien saskaras ikviena organizācija, neatkarīgi no tās lieluma, juridiskās organizācijas formas, piederības noteiktai tautsaimniecības nozarei.
Studiju kursa „Procesu analīze un vadība” ietvaros studenti veido izpratni par organizācijas veidošanās priekšnosacījumiem, organizācijas procesu tipiem, veidiem, klasifikācijas sistēmām.
Kursa būtība ir izpratnes veidošana par procesu, to plānošanas un kontroles nozīmību, kā arī prasmju attīstīšana noteiktu organizācijas darbības pilnveides metožu lietošanai. Nozīmīga kursa daļa ir veltīta organizācijas plānošanas un kontroles funkciju īstenošanai procesu vadībā.
Kursu veido četri tematiski saistīti moduļi: priekšnosacījumi organizācijas izveidošanai, plānošanas funkcija un tās pielietojums organizācijas pārvaldībā, kontroles funkcija un tās pielietošana organizācijas pārvaldībā, metodes organizācijas darbības attīstībai un uzlabošanai.